TRE BRØDRE

Torbjørn Olsen • Hans Pauli Olsen• Marius Olsen

 

“Det er enestående, at tre brødre bliver billedkunstnere. At de endda repræsenterer hver sin kunstneriske disciplin og kommer til på hvert sit felt at sætte et markant præg på deres generations kunst, er ikke mindre mageløst.”

(Bardur Jakupsson i bogen TRE BRØDRE, 2005)

 

Dette er ikke desto mindre historien om de tre brødre, Torbjørn (f.1956), Hans Pauli (f.1957) og Marius Olsen (f.1963). De tre brødre er hovedskikkelser i den generation af kunstnere, der i tiden efter pionerer som Ingalvur av Reyni og Janus Kamban - har formet og båret den færøske kunstudvikling.

 

Med udstillingen TRE BRØDRE Torbjørn Olsen • Hans Pauli Olsen• Marius Olsen

 ønsker Randers Kunstmuseum og Kastrupgaard-samlingen at gøre det danske kunstpublikum opmærksom på denne unikke konstellation af tre kunstudøvende brødre ved for første gang at præsentere deres værker på en samlet udstilling.

 

 
Fra afsnit med Torbjørn Olsens værker

 

Torbjørn Olsen er en ekspressivt arbejdende maler der fortrinsvist arbejde med landskaber, portrætkunst og religiøse skildringer. Han har udført en række væsentlige udsmykninger, bl.a. altertavler til kirker på Færøerne og i Danmark. 

 


Fra afsnit med Torbjørn Olsens værker

 

 

 

Hans Pauli Olsen har som billedhugger udviklet en særegen figurativ, surreel udtryksform med menneskeskikkelsen som det gennemgående element. Han har løst en række monumentale udsmykningsopgaver på Færøerne og i Danmark og har bl.a. portrætteret adskillige medlemmer af den danske kongefamilie.

 

 
Fra afsnittet med Hans Pauli Olsens værker

 

 

 

Marius Olsen er grafiker og arbejder figurativt med mennesket som det foretrukne motiv. Blandt hans produktion ser man særligt en række selvportrætter der besidder en helt særegen poesi. Som grafiker eksperimenter Marius med sammenblandinger af forskellige grafiske teknikker.

 


Fra afdelingen med Marius Olsens værker

 

 

 

Udstillingen vises på Randers Kunstmuseum i perioden 21. 1. – 26.3. 2006 og umiddelbart efterfølgende på Kastrupgaardsamlingen i perioden 5.4. – 5. 6. 2006.

I forbindelse med udstillingen udgives en rigt farveillustreret bog i fast indbinding med tekst af den færøske kunsthistoriker og kunstner Bardur Jakupsson. Bogen TRE BRØDRE sælges i Randers Kunstmuseums butik for 130 kr.  

 

For spørgsmål og/eller pressebilleder kontakt museumsleder Finn Terman Frederiksen eller museumsinspektør Lise Jeppesen, Randers Kunstmuseum på 86 42 29 22, eller e-mail lj@randerskunstmuseum.dk