DEN GYLDNE

5. april - 15. juni 2008

 


 

 

Den Gyldne på Randers Kunstmuseum

Randers Kunstmuseum lægger i perioden 5. april til 15. juni udstillingssale til kunstnersammenslutningen Den Gyldne, der igennem 18 år fast har præsenteret sig i Udstillingsbygningen ved Charlottenborg, men er blevet hjemløs efter at denne nu er etableret som den nye Kunsthal Charlottenborg.
 
Den Gyldne lægger vægt på sin sammensætning som en nordisk funderet gruppe, d.v.s. en sammensætning af 30 medlemmer fra forskellige nordiske lande. Flere af medlemmerne har i årenes løb haft større udstillinger på Randers Kunstmuseum og er repræsenteret i museets samlinger; jeg tænker her på kunstnere som Tróndur Patursson, Karin Olesen og Torbjørn Olsen. Andre har deltaget med enkelte værker i forskellige af museets udstillinger med blandet sammensætning.

Randers Kunstmuseum har derfor fundet det både relevant og naturligt at lægge lokaler til sammenslutningens udstilling dette år. Den Gyldne plejer at invitere gæsteudstillere på Charlottenborg, men har ikke gjort det i år, hvor sammenslutningen jo selv er på gæsteoptræden i Kronjyllands hovedstad.
Sædvanen tro præsenterer værkerne af gruppens medlemmer sig som en sprudlende mangfoldighed af udtryksformer, der er repræsentative for samtidskunstens mangeartede tendenser.
Det er mig en stor personlig glæde at byde Den Gyldne indenfor her på museet, og det er min overbevisning, at museets besøgende i de kommende måneder vil sætte pris på denne spændende og farverige udstilling.
Der er til udstillingen fremstillet et smukt katalog med introducerende tekster af gruppens formand Hjørdis Haack og næstformanden Gorm Eriksen; smukke helside farve-gengivelser viser repræsentative værker af samtlige kunstnere, og kataloget rummer derudover en fortegnelse over alle medlemmerne. Katalogets salgspris er kr. 30,-Museet har stillet det aktuelle nummer af museets magasin Ud-tryk til rådighed for kunstnersammenslutningen, hvorfra kunstnerne Niels Winkel, Gorm Eriksen og Jette Gejl Kristensen har bidraget med artikler. Også i dette blad ses en række repræsentative farvegengivelser af en række gruppemedlemmers værker.

Med venlig hilsen

Finn Terman Frederiksen

Museumsleder

 

De kan downloade DEN GYLDNES udstillingskatalog som pdf her

 

 

Herunder vises udsnit fra de enkelte udstillingsafsnit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se også www.dengyldne.dk